Zonnepanelen

Home > Zonnepanelen
Een zonnepaneel zet warmte om in energie. Deze energie is in uw huis voor verschillende doeleinden te gebruiken, bijvoorbeeld voor electriciteit.   direct offertes aanvragen
zonnepanelen

Terugverdientijd zonnepanelen 
De aanschaf van een zonnepaneel is echter een investering waar veel geld mee gemoeid kan gaan. Wanneer u de investering heeft terugverdient kunt u gratis groene stroom opwekken. De terugverdientijd is gemiddeld gezien rond de 7 jaar. De terugverdientijd van zonnepanelen kan behoorlijk verminderd worden met 15% subsidie.

Zonnepanelen in Nederland?
U zult waarschijnlijk denken omdat het in Nederland over het algemeen bewolkt is dat een zonnepaneel niet veel energie kan opwekken. Uit onderzoek blijkt dat er bv. in het zuiden van europa gemiddeld maar anderhalf keer zoveel energie opgewekt kan worden dan een zonnepaneel in Nederland. 

Welke soorten zonnepanelen zijn er?
Er zijn verschillende soorten zonnepanelen op de markt. Het soort zonnepaneel wordt bepaald door het gebruikte materiaal van de zonnecel. Drie bekende materialen zijn monokristallijn, polykristallijn en amorf. Gebaseerd op het halfgeleidermateriaal silicium. Hieronder leest u meer over de verschillende zonnepanelen:
  • Monokristallijn zonnepaneel
Het monokristal zonnepaneel bestaat uit een geheel (kristal). De elektroden zijn geordend en he4t monokristal zonnecel is egaal zwart.
  • Polykristallijn zonnepaneel
Het polykristallijn zonnepaneel is opgebouwd uit meerdere grove kristallen.
  • Amorf zonnepaneel
In een amorf zonnepaneel wordt geen gebruik gemaakt van kristallen. Amorf silicium is gebruikt bij het makken van een dunne-film zonnepaneel.

Hieronder ziet u hoe zonnepanelen worden gemaakt (in het engels)

Tip! Laat de omvormer dichtbij uw panelen plaatsen om energieverlies zo laag mogelijk te houden.

Ervaringen van andere bezoekers

Offertes zonnepanelen snel vergeleken
"De snelheid waarmee ik de offertes op professionele wijze kon vergelijken was erg goed. Ik had alle offertes binnen twee weken binnen. Ik kan nu mijn zonnepaneel kopen! Tevens erg tevreden over de kwaliteit van de offertes zelf."
Toegevoegd: G. van Loen uit Groningen (14-07-2012)
Waardering: 3/5

Offerte aanvraag pv-paneel goed verlopen!
"Ik heb een goede keuze kunnen maken voor een nieuw pv-paneel, dankzij de aanvraag via zonnepanelen-offertes.nl. Het werken met meerdere offertes kan ik iedereen aanraden!"
Toegevoegd: J. van de Boer uit Rotterdam (29-07-2012)
Waardering: 4/5

Algemene beoordeling
Waardering: 8.8 uit 10 op basis van 88 beoordelingen.

Voordelen van zonnepanelen

Het laten plaatsen van zonnepanelen heeft meerdere voordelen:

  • Zuinig eigen energie opwekken
  • Gratis stroom na terugverdienperiode
  • Milieuvriendelijk

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een monokristallijn en een polykristallijn cel/paneel?
Naast het materiaalsoort, verschillen deze panelen in kosten en observatievermogen. Een polykristallijn paneel is goedkoper in aanschaf, maar het observatievermogen is kleiner. U heeft dus meer van dat soort cellen nodig om hetzelfde vermogen te bereiken.

Kan mijn zonnepaneel gekoppeld worden aan het net van mijn huis?
Ja, hiermee bedoelt u een zogenoemd ‘PV-paneel’. Dankzij een omvormer kan het voltage in van 12V(gelijkspanning) naar 220V (wisselspanning) worden omgezet.

De website zonnepanelen-offertes.nl helpt dagelijks vele tevreden klanten. Nadat u een aanvraag hebt gedaan ontvangt u binnen enkele dagen offertes van zonnepanelen leveranciers bij u in de buurt. Mocht u toch nog vragen over deze website hebben, lees er meer over bij 'veel gestelde vragen'.

Lees onderstaand meer over de diensten van zonnepanelen leveranciers:

Bent u er al over uit?

Vraag hier direct gratis offertes aan voor plaatsing van zonnepanelen, -boilers en/of -collectoren.

Bent u een zonnepanelen leverancier?

En wilt u meer klanten en/of opdrachten? Meld u dan snel aan en ontvang vandaag nog aanvragen op maat!

Vind nu nieuwe klanten!

Lees meer over deze website en vraag direct gratis vrijblijvende offerte aan door het formulier in te vullen.   direct offertes aanvragen