Zonnecellen


zonnepanelenMet een zonnecel wordt een specifiek onderdeel bedoeld die de energie uit lichtstralen gebruikt om elektrische energie te verwekken. Meerdere zonnecellen vormen tezamen een zonnepaneel. Als u zonnecellen wenst te kopen, dan kunt u dit het beste in de vorm van een ‘zonnepaneel’ aanschaffen. Als er echter cellen defect zijn geraakt, dan kunt u de cellen los aanschaffen.

De meest populaire zonnecel wordt de ‘fotovoltaïsche cel’ genoemd. Zonnecellen bestaan als sinds de 19e eeuw, maar pas in de tachtiger jaren kwamen er zonnecellen beschikbaar met een hoger rendement (15-20%). Dit soort cellen leveren een gelijkstroom van 12V, hetgeen met een omvormer naar 220V kan worden omgezet.

Tip! Kies voor een ‘PV-paneel’. Dit systeem kan aan uw huisnet worden aangesloten!

Ervaringen van andere bezoekers

Zonnecellen gaan nog jaren mee
"De afgelopen week was ons gezin bezorgd om een aantal beschadigde pv-cellen. Dankzij de expertise van een zonnepanelen leverancier via zonnepanelen-offertes.nl hebben we enkele pv-cellen snel kunnen laten installeren!"
Toegevoegd: P. Richters uit Rotterdam (14-08-2012)
Waardering: 4/5

Snelle offerte aanvraag voor een PV-paneel!
"Ik heb de offerte aanvraag voor een compleet PV-paneel twee weken geleden verzonden. Daaropvolgend zijn er nu al vier aanbieders die het PV-systeem binnen een maand kunnen installeren. Geweldig snelle en aan te raden service!"
Toegevoegd: A. Vermeulen uit Venlo (02-08-2012)
Waardering: 4/5

Algemene beoordeling
Waardering: 8.9 uit 10 op basis van 83 beoordelingen.

Voordelen van zonnecolectoren

Het laten plaatsen van zonnecellen heeft meerdere voordelen:

  • Zetten zonnestralen om in warmte
  • Relatief hoog rendement (20% van het zonnelicht kan worden omgezet in energie)
  • Bij een defect zijn de zonnecellen los te installeren

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een zonnepaneel en zonnecellen?
Een zonnepaneel bestaat uit een reeks zonnecellen. Stel dat een zonnecel met zijn oppervlakte 1 watt kan produceren, dan zullen 10 cellen in totaal 10 watt kunnen opleveren. Meerdere zonnecellen vormen gezamenlijk dus één zonnepaneel.

Ik wil zonnecellen die op mijn huis kunnen worden aangesloten. Welke heb ik nodig?
In principe voldoet het om aan te geven dat u een ‘PV-systeem’ wilt. Dit bestaat uit fotovoltaïsche cellen die met een omvormer aan het huisnet kan worden aangesloten

De website zonnepanelen-offertes.nl helpt dagelijks vele tevreden klanten. Nadat u een aanvraag hebt gedaan ontvangt u binnen enkele dagen offertes van zonnepanelen leveranciers bij u in de buurt. Mocht u toch nog vragen over deze website hebben, lees er meer over bij 'veel gestelde vragen'.

Lees onderstaand meer over de diensten van zonnepanelen leveranciers:

Bent u er al over uit?

Vraag hier direct gratis offertes aan voor plaatsen van zonnepanelen, -boilers en/of -collectoren.

Bent u een zonnepanelen leverancier?

En wilt u meer klanten en/of opdrachten? Meld u dan snel aan en ontvang vandaag nog aanvragen op maat!

Vind nu nieuwe klanten!