Subsidie zonnepanelen


Een zonnepaneel is ontwikkeld om de kracht van de zon te om te zetten naar energie. Deze energie wordt normaliter omgevormd tot warmte of electriciteit.
  direct offertes aanvragen
zonnepanelen

De stralingsenergie van de zon word omgezet doormiddel van een zonnepaneel of PV-paneel (van het Engelse 'Photo-Voltaic'). Een zonnecollector wordt ook wel een zonnepaneel genoemd. Een zonnecollector werkt over het algemeen met water. 

Landelijke subsidie zonnepanelen niet langer beschikbaar

Op dit moment is er geen landelijke subsidie meer voor zonnepanelen. Het is ook nog niet bekend of er in de nabije toekomst nog een subsidieregeling komt. De subsidiepot voor de aanschaf van zonnepanelen, die in juni 2012 werd geïntroduceerd, is op. Het ging in deze om een maximale tegemoetkoming van €650,- per huishouden. In ruim een jaar tijd hebben meer dan 90.000 huishoudens gebruik kunnen maken van deze subsidie.  

Regionale subsidie regeling
Voor nu is het nog steeds interessant om zonnepanelen aan te schaffen. Echter zijn er dus geen landelijke subsidieregelingen meer. U kunt het beste bij uw gemeente informeren of er daadwerkelijk nog een subsidie word gegeven op het aanschaffen van zonnepanelen.

Zonder subsidie 
Hoewel er geen landelijke subsidie meer beschikbaar is de aanschaf van zonnepanelen, is dit echter geen reden om niet te kiezen voor zonnepanelen installatie: de aanschafprijs is inmiddels dusdanig laag dat u al snel uw investering eruit heeft.

Praktische informatie
Als mogelijk toekomstig eigenaar van een zonnestroomsysteem kunt u op deze website praktische informatie vinden: zonnestroomproducenten

Ervaringen van andere bezoekers


Zelfvoorzienend met zonnepanelen
"De oplopende energie kosten hebben er bij mij voor gezorgd dat ik zoveel mogelijk zelfvoorzienend wil zijn. Via deze website de benodigde informatie over zonnepanelen subsidies gevonden. Offertes aangevraagd en binnen enkele dagen had ik ze netjes bij mij in de bus."
Toegevoegd: H. van Koren uit Utrecht
Waardering: 8.7/10 Rating starRating starRating starRating starRating star

Garantie regeling zonnepanelen
"Een aantal van mijn zonnepanelen waren defect. Mijn huidige leverancier liet niks meer van zich horen. Via deze website heb ik snel een nieuwe zonnepanelen leverancier gevonden die mijn zonnepanelen zelfs nog onder garantie heeft vervangen."
Toegevoegd: G. van Hoog uit Breda
Waardering: 8.8/10 Rating starRating starRating starRating starRating star

Door subsidie zonnepanelen aangeschaft
"Door flink wat informatie opgedaan te hebben op deze website heb ik besloten om offertes aan te vragen. De desbetreffende zonnepaneel leverancier waar ik uiteindelijk mee in zee ben gegaan heeft voor mij uitgezocht of ik in aanmerking zou komen voor een subsidie regeling. Erg tevreden met het resultaat."
Toegevoegd: K. de Vries uit Breda
Waardering: 8.9/10 Rating starRating starRating starRating starRating star

Algemene beoordeling
Waardering: 8.8 uit 10 op basis van 122 beoordelingen.

Veelgestelde vragen

Ik wil weten of ik gebruik kan maken van een lokale subsidie regeling op zonnepanelen, waar kan ik deze informatie vinden? U kunt op deze website meer informatie vinden over de lokale subsidie regeling van zonnepanelen: energiesubsidiewijzer